Antalya Gazete Bayii Büfeciler Kantinciler Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf Odası, Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve Kepez İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle, kantinci esnaf ve personellerine yönelik "Hijyen Eğitimi" toplantısı gerçekleştirildi. Antalya Gazete Bayii Büfeciler Kantinciler Odası Başkanı Adlıhan Dere’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gökçen ve diğer protokol üyeleri kantinlerdeki hijyenin önemine vurgu yaptı. Kepez İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı gıda mühendislerinin verdiği eğitimde, gıda güvenliği, hijyen kuralları ve yasal gereklilikler ele alınarak katılımcıların soruları yanıtlandı. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Başkan Adlıhan Dere, kantinci esnaflara inandığını ve güvendiğini söyledi.
Antalya Gazete Bayii Büfeciler Kantinciler Kuruyemiş İmalatı
ve Ticareti Esnaf Odası Başkanı Adlıhan Dere’nin başkanlığında Kantinci Esnaf
ve yanında çalışan personellere yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ toplantısı
gerçekleştirildi. Toplantıya Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman
Gökçen başta olmak üzere, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İlhan Arslan, Kepez
İlçe Milli Eğitim Okul Sağlığı Sorumlusu Ebru Gaznevi Keskin ile birlikte çok
sayıda Kantinci Esnaf ve personel katıldı. Toplantıda Kepez İlçe Tarım Müdürlüğüne
bağlı Gıda Mühendisleri Esma Çelik ve Osman Nuri Yılmaz, Kantinci esnaf ve
yanında çalışan personellere yönelik seminer gerçekleştirdi.
GÖKÇEN’DEN DERE’YE BÜYÜK TEŞEKKÜR
Kantinci üyelere yönelik hijyen kurallarının öneminin
vurgulandığı toplantıda konuşan Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman
Gökçen, Başkan Adlıhan Dereye katkıları dolayısıyla teşekkür ederek, ‘’Salonu
dolduran katılımcılara da teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Tabii
burada en büyük teşekkürü başkanımız Adlıhan Dere’ye yapmak istiyorum çünkü bu
salonu bize tahsis ederek, yanımızda olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu
ve buna benzer toplantılar daha çok yapılmalı, bilgiler güncellenmeli.
Kendimizi daha yetkin ve daha donanımlı olmak adına yenilememiz çok önemli’’
diye konuştu.
EĞİTİME REKOR KATILIM!
Kantinci esnaflara ve yanında çalışan personellere yönelik
gerçekleştirilen eğitim hakkında bilgiler veren Gökçen, ‘’Sağlık Bakanlığı,
İçişleri Bakanlığı ve Tarım Orman Bakanlığının 05 Temmuz 2013 tarihli ve 28698
sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği”nin 6’ıncı
maddesi gereğince ve yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 5 Şubat 2013
tarihli ve 28550 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan okul kantinlerine dair “Hijyen
Kuralları Yönetmeliği” madde 15 gereğince özel hijyen belgesi almanız zorunlu.
Zaman zaman bu eğitimler yapılsa da katılım noktasında maalesef sıkıntılar
yaşıyoruz. Ancak bugün bu salona baktığımda katılım konusunda bir sıkıntı
yaşamadığımızı görüyorum’’ diyerek eğitime olan yoğun ilgi ve rekor katılıma
dikkat çekti.
KANTİNCİ ESNAFLAR GIDA HİJYENİ KONUSUNDA UYARILDI
Kantin işletmecisi esnafların kantinlerdeki hijyen
kurallarına çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Gökçen, ‘’Zaman zaman donmuş
gıdalarda tarihi geçmiş ürünlerin kullanıldığına dair bilgiler alıyoruz. Bu tür
durumlarla karşılaştığımız zaman cezai işlem uyguluyoruz. Bunun affı yok. Çünkü
okullarımızdan herhangi birinde gıda zehirlenmesi meydana geldiğinde hem
okullarımız hem kantinci esnaflarımız hem de bizler büyük sıkıntılar yaşarız. O
yüzden bunların hepsini kontrol ederek dikkatli olmamız gerekiyor” diyerek
kantinci esnafları uyardı.
BAŞKAN ADLIHAN DERE: KANTİNCİ ESNAFLARIMIZA İNANIYOR VE
GÜVENİYORUM!
Başkan Adlıhan Dere, salonu dolduran tüm üyelere teşekkür
ederek, “Biz çok özel bir iş yapıyoruz. Kantinci esnaflarımızın kendi evlerinde
kendi çocuklarına yedirmediği hiçbir şeyi, başkasının çocuklarına da
yedirmediğini biliyorum. Evlatlarımızı yasaklı madde, zararlı alışkanlık ve
dışarıdan gelen her türlü tehlikeye karşı korumamız gerekiyor. Bu konuda
hepimizin üzerine büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. Kantinci
esnaflarımızın ve yanlarında çalışan personellerimizin bu konuda gerekli
hassasiyeti gösterdiklerine inanıyorum. Çocuklarımızı kendi çocukları gibi
gören tüm kantinci esnafımıza kefil olmanın yanı sıra her birinize ayrı ayrı
teşekkür ediyorum. Kantinci esnaflarımızın çocuklarımızın sağlıklı büyümesi,
sağlıklı ve hijyen kurallarına dikkat edilen bir ortamda yetişmesi ve çocuklarımız
için daha sağlıklı bir hizmet sunma noktasında gerekli adımları atmalarını
temenni ediyorum” diye konuştu. 2025 yılı içerisinde eğitimlerin devam
edeceğinin müjdesini veren Başkan Dere, “Denetim esnasında gösterilen her türlü
belgeyi yıl sonuna kadar sağlamak istiyoruz. Bundan sonraki ilk eğitimimiz ise
ilk yardım üzerine olacak” dedi.
GIDA MÜHENDİSLERİ EĞİTİM VERDİ
Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gökçen ile Antalya
Gazete Bayii Büfeciler Kantinciler Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf Odası
Başkanı Adlıhan Dere’nin konuşmalarının ardından Kepez İlçe Tarım Müdürlüğüne
bağlı Gıda Mühendisleri Esma Çelik ve Osman Nuri Yılmaz, kantinci esnaflara ve
yanında çalışan personellere gıda hijyeni konusunda eğitim verdi. Çok sayıda
üyenin katıldığı eğitimde katılımcılara, gıda hijyeninin önemi, doğru saklama
koşulları, çapraz bulaşma riskleri ve kişisel hijyen kuralları hakkında detaylı
bilgiler aktarıldı. Eğitimin sonunda ise kantinci esnafların soruları
yanıtlanarak günlük iş akışlarında karşılaşabilecekleri hijyen sorunlarına
yönelik çözüm önerileri sunuldu. Kantinci esnafların, böyle faydalı bir
etkinliğin düzenlenmesinden duydukları memnuniyet ise gözlerden kaçmadı.