Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Toplantı salonunda Antalya Kasaplar Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, AESOB’a bağlı oda başkanları ve kasap esnafları katıldı. Açılış konuşmasını Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı’nın yaptığı bilgilendirme seminerinde, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ve AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok da birer konuşma yaptılar.
Çıkan yasalardan son derece memnunuz
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Yalçındağ konuşmasında, çıkan yasalardan son derece memnun olduklarını ifade etti. Fazlı Yalçındağ, “Çıkan yasalardan son derece memnunuz. Et ve et ürünleri hakkında yayınlanan tebliğ de kasap esnaflarımız tarafından son derece önemlidir. Çünkü bu tebliğe göre kasaplarımız, geleneksel ürünlerimiz olan sucuk, köfte ve döner üretimi yapıp artık satabilecekler. Özetle bu çıkan gıda kanunu şunu söylüyor: Aldığınıza sattığınıza ananıza babanıza nasıl inanıyorsanız o şekilde inanarak alın, inanarak satın, işin özü bu, kanunun özü de işte bu. Zaten arkasında duramayacağınız şeyi de bence ne alın nede satın, sattığınızın da arkasında durun” diye konuştu.
Odalarımız yeni düzenlemelere karşı oldukça duyarlı
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise Antalya’da ki meslek odalarının yeni çıkan yasalara ve düzenlemelere karşı oldukça duyarlı olduklarını belirtti. Sevimçok, “Bugün burada aslında esnafı ilgilendiren, hatta ve hatta tüketiciyi ilgilendiren çok önemli bir toplantı yapılıyor. Antalya’daki meslek odaları hijyen konusunda hakikaten çok iyi bir yerde. Antalya’daki meslek odaları yeni düzenlemelere karşı da çok duyarlı. Esnafını bu anlamda en çabuk ve en hızlı şekilde bilgilendiren başkanlarımız var. Gerek odalarında gerekse de AESOB toplantı salonlarında bu tür bilgilendirmeler hiç eksik olmuyor ve devamlı surette yapılıyor. Tabi bunda Antalya’nın rolü de çok önemli. Antalya yapısı itibariyle çok fazla misafir ağırlayan bir şehir. Antalya’nın sorunları çok çok fazla, onun için Antalya’da esnaflık yapmakta hakikaten zor. Antalya esnafı bence diğer illerden birkaç adım önde olmak zorunda, kendini devamlı geliştirmek devamlı kendini yenilemek zorunda” dedi.
Ölsem dirilsem bir daha kasap olurum
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı ise mesleğini çok sevdiğini ve yeniden dünyaya gelecek olsa yine kasap olmak istediğini söyledi. Yardımcı, “Benim dede mesleğim kasaplık, ben her zaman derim ölsem dirilsem bir daha kasap olurum. Kasaplık cömertliktir, kasaplık bonkörlüktür, kasaplık gerçekten erişilmeyecek düzeyde ve yorgunluğu en tatlı bir meslektir ve bizler mesleğimizi seviyoruz” diye söyledi.
Konuşmaların ardından Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Salonda bulunan tüm kasaplara, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında sunum eşliğinde bir bilgilendirme yapıldı.