Antalya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonunda düzenlenen sertifika programına, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hülya Yüzgeç, Muratpaşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hanifi İnce, Proje Sorumlusu Eyüp Karargül ile Antalya Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Ali Kardiyan ve oda yönetimi katıldı. Projeye, Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Muratpaşa Mesleki Eğitim Merkezi ve diğer kuruluşlarla birlikte AESOB ve Antalya Mobilyacılar Odası destek sağlarken, proje katılan kursiyerler bu eğitimin sonrasında 104 saatlik Almanca dil eğitimi portfolyesi belgesi, 4702 Sayılı Mesleki Teknik Eğitim Kanunu 71. Maddesi geliştirme ve uyum kursları niteliğinde 720 saatli CNC operatörlüğü uyum kursu başarı belgesi, AB Europass cv proje eğitimi tamamlama belgesi ile BBZ Arnsberg CNC Operatörlüğü kursu belgesi almaya hak kazandılar.
Başkan Sevimçok’tan çok önemli bir uyarı
Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalya'da ilk defa bir projeyle 20 CNC operatörünün yurtdışında eğitim alıp sertifikalanarak deneyim kazandığını söyledi. Bir yıl süren proje uygulamalarına katılan bu 20 kursiyerin 2 ay boyunca Almanya’nın Arnsberg kentindeki bir okulda yabancı dilde CNC Operatörlüğü hakkında eğitim almasının onlar adına çok büyük bir kazanç olduğuna da vurgu yapan Sevimçok projeye katkı koyan herkese teşekkür etti. Konuşmasında ayrıca çok önemli bir konuya da vurgu yapan ve herkesin dikkatini çeken Başkan Sevimçok, sadece Akdeniz Bölgesinde yetişen karaçam, kızılçam ve sedir ağaçların korunması gerektiği mesajını da vererek, CNC operatörlerine ve ustalara bu ağaçların ranta kurban edilmemesi uyarısında da bulundu.
Antalya Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Ali Kardiyan alınan sertifikanın önemine değindi
Antalya Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı ve aynı zamanda AESOB Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Kardiyan ise, ağaç işleri mobilya üretim tezgâhlarındaki son teknoloji cihazların kullanımı amacıyla düzenlenen, Avrupa Birliği destekli mesleki eğitim projesinin hayata geçirilmiş olmasının ve bu projede ön lisans ve meslek lisesi mezunu usta, kalfa ve çırak olmak üzere 20 kişiye eğitim verilmesinin, mesleğin geleceği adına kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Kardiyan konuşmasında ayrıca; “Bize çok faydası olan bu makinelerin kullanımında makinenin doğduğu ülkedeki bir kurumdan sizlerin eğitim alması bizler için çok önemliydi” diyerek alınan eğitimin ve sertifikaların ne kadar da önemli olduğuna dair kursiyerlere vurgu yaptı.
Projenin maliyeti 60 Bin Euro
AB ve bazı kurum ve kuruluşlar ile şirketlerin desteklediği projenin maliyetinin 60 Bin Euro olduğunun altını çizen proje sorumlusu teknik öğretmen Eyüp Karagül ise, eğitim sonunda verilen sertifikanın Avrupa ülkelerinde eğitime devam edilebilmesini ve istihdam olanağı sağladığını belirtti. Antalya Muratpaşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hanifi İnce ise, projenin başarıyla tamamlanmasının gurur verici olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi ve eğitim sürecini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.