Sevimçok, “Yöresel Lezzetlerimizi ve Tatlarımızı Ödüllendirmeliyiz"


Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın başkanlığını yaptığı İl Gıda Güvenliği Eylem Kurulu’nun değerlendirme toplantısında konuşan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, bu kurumun Antalya için çok önemli olduğunu vurgulayarak Gıda Güvenliği Eylem Kurulu tarafından verilen beyaz bayrağın, Antalya’daki gıda ticareti üzerinde çok önemli bir disiplin sağladığını ifade etti. Sevimçok, “Gıda Güvenliği Eylem Kurulu 500’ün üzerindeki gönüllü gıda müfettişleriyle ve verdiği beyaz bayraklarla ticaretin üzerinde ciddi bir disiplin sağlamaktadır. Bizler çoğu zaman anlatamadığımız mesleki sorunlarımızı bu komisyonlarda dile getiriyor ve Antalya’nın gündemine taşıyoruz. Bakınız bugün pazarlarda ciddi bir değişim yaşanmıştır. Özellikle açıkta satılan yufkaların durumu tartışılarak bu komisyonlarda kararlar alınmıştır. Pazarlardaki bu ciddi değişim, işte bu alt komisyonlarda tartışılan sorunlardan ve konuşulan konulardan çıkan sonuçlardan sonra yaşanmıştır. Beyaz bayrak hakikaten Gıda Güvenliği Eylem Kurulu’nun yapmış olduğu en güzel işlerden bir tanesidir. Beyaz bayrak almak kolay bir iş değil, bayrağı aldıktan sonra da o bayrağa sahip olmak  ve bayrağın devamını getirebilmek de hakikaten zordur. Antalya artık tamamen Antalyalıların değildir. Antalya da esnaflık yapmanın,  Antalya da ticaret yapmanın, Antalya da üretim yapmanın belirli şartlarının, belirli kriterlerinin oluşturularak esnaflık geleneğinin yaşatılması gerektiği kanısındayım” dedi.  Sevimçok ayrıca 2012 yılında yöresel lezzetlerimizin ve yöresel tatlarımızın da bir şekilde ön tarafa çıkartması gerektiğini vurgulayarak, “Antalya’nın değerlerini ve Antalya’nın tatlarını, kentimizin kültürel yapısını da ön plana çıkartacak şekilde bir çalışma yaparak ödüllendirmemiz gerekmektedir” dedi.