Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) ve Pastacılar Odası Başkanı Abdullah Sevimçok, sıcak yaz günlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan dondurma konusunda vatandaşı uyararak nerede ve nasıl üretildiği bilinmeyen dondurmalardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Özellikle mahalle ve cadde aralarında ve ehil olmayan kişilerin işyerlerinde üretilerek açıkta satılan dondurmanın sağlık açısından ciddi tehlike oluşturduğunun altını çizen Başkan Sevimçok, dondurmanın ana maddesinin süt olduğunu ve sütün de en çok ve en çabuk bakteri üreten bir gıda olduğunu belirtti. Bu yüzden kontrollü ve hijyenik şartlarda üretilerek ana işi bu olan esnaf dükkânlarında satılan dondurmalardan alınması gerektiğini ifade eden Başkan Sevimçok, açıkta satılan dondurmaların hijyenik şartlarda hazırlansa bile, külaha yerleştirilmesinde kullanılan kaşık, özel solüsyonun içinde tutulmadığı için mikroorganizmaların yuvası haline geldiğini ve kaşık üzerinde üreyen bakterilerin de, her kaba daldırılıp çıkarıldığında dondurmaya bulaştığını belirtti. Sevimçok ayrıca bu gibi durumlarda özellikle çocuklar ve bünyesi zayıf olan yaşlılarda hasta olma riskinin de arttığını ifade ederek vatandaşları bu tehlikeye karşı uyardı. Dönercinin, fırıncının, kuruyemişçinin, büfecinin vb. gibi yerlerin önünde dondurma tezgâhının olamayacağını da belirten Sevimçok, herkesin erbabı olduğu kendi işini yapması gerektiğini ve sırf para kazanarak fırsatları değerlendirmek adına ehil olmadıkları işleri yapmamaları ve yapan ustalara da saygı duymaları gerektiğini söyledi.