Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı’ndan Sevimçok’a Ziyaret

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Aykut Yenice, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’u makamında ziyaret ederek kendisiyle bir süre görüştü. Ziyarette, Antalya börekçiler, etli pideciler, yufkacılar, kafeteryalar ve kafe barlar odası Başkanı Hüseyin Şimşek de hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sevimçok, Lokantacı ve pastacı esnafının sorunları hakkında Yenice ile fikir alışverişinde bulunarak kendisinin de aynı zamanda pastacılar odası başkanı olduğu ve bu işin mutfağından geldiği için de olaylara bir esnaf gözüyle bakarak sorunlar karşısında ne yapılması gerekiyorsa elinden geldiğince yapmaya çalıştığını ifade etti. Sevimçok ayrıca lokantacı ve pastacı esnafının şehir merkezine açılan büyük alışveriş merkezleri yüzünden kazançlarının çok aşağılara düştüğünü ve meslektaşlarının neredeyse yıllardan beridir devam ettirdikleri bu baba mesleklerini bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sevimçok, “Artık bir bakıyorsunuz ki vatandaş yıllardır mahallesindeki o bildik pastanesinden aldığı bayramlık tatlısını, pastasını, kurabiyesini dahi bu alışveriş merkezleri içerisine açılan fast food tarzı dükkanlardan almaya başlamış. AVM’ler içerisinde fiyatları oldukça düşük ve hangi şartlarda hangi malzemeyle nasıl yapıldığı bilinmeyen pasta ve tatlılar reyonları süslemekte. Yıllardan beridir bu şehrin lezzetleri olarak nam salmış ve gönül rahatlığıyla alıp çoluk çocuğumuza yedirdiğimiz o bildik ustalarımızın dükkanlarına üzülerek belirtmeliyim ki eskisi gibi rağbet eden yok. Çorbasıyla, şiş köftesiyle ve piyazıyla yıllardır damak tadımıza hitap eden lokantalarımızın yerini fast food tarzı beslenme almış ve maalesef yeni nesil çocuklarımız son derece zararlı olan bu tarz yiyeceklerle besleniyor” dedi. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Aykut Yenice de federasyon olarak bu sıkıntıları bildiklerini ve vatandaşların asırlardır süregelen geleneksel lezzetleri unutup artık sadece karnını doyurmak anlamında hızlı ve hazır yiyecekleri tercih ettiğini belirterek sadece hamburger ve kola kültürü olan yeni bir nesil oluştuğunu söyledi.