Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, yetkilileri göreve çağırarak, cadde ve sokakların köşe başları ile çarşının en işlek yerlerinin seyyar tezgâhların işgaline uğradığına dikkat çekerek buraların bizzat belediyeye para verilerek kiralandığının altını çizdi. Sevimçok ayrıca, çarşının en olur olmadık yerlerine kondurulan ekmek büfeleri, simit tezgâhları, dondurma tezgâhları, karlama ve mısır tezgâhları ile bazı STK’ların tezgâhlarının o bölgenin yerleşik esnafının işini sekteye uğrattığını ve bazı esnaf dükkânlarının hemen önlerine belediyeye işgaliye parası ödenerek kondurulan bu tür tezgâh ve büfelerde ise hemen arkasındaki ya da karşısındaki esnafın sattığı ürünlerin aynısından satıldığını belirtti. Bu tür tezgâhların iş ahlakına aykırı bir biçimde satış yaptığını ve yıllardır dükkânının kirasını, elektriğini, suyunu, yanında çalıştırdığı işçinin sigortasını, maaşını ve devlete olan vergisini ödeyerek mesleğini devam ettirmeye çalışan çarşı esnafını zor durumda bıraktığını da belirten Başkan Sevimçok yetkilileri göreve çağırdı. Herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyleyen Sevimçok, özellikle sezonluk olarak Antalya’ya gelip dükkân kiralayan kişilerin dükkânının içerisinde farklı, dışarısında ise ek olarak farklı şeyler sattıklarından da yakındı. Hal böyle olunca da dükkânlarında sattıkları ürüne ek olarak dükkân önlerinde sattıkları karlama, dondurma, mısır v.b. gibi şeyler için yazarkasalarında yaptıkları işle sattıkları ürün aynı olmadığından dolayı müşteriye fiş de veremediklerini ya da çok istenildiği durumlarda ise örneğin dondurma alan bir müşteriye, konfeksiyon, bujiteri ve kahve fişi gibi dükkânlarında esas yaptıkları iş ile alakalı fiş verdiklerini söyledi. Bu hassas konuda vergi dairesini de göreve çağıran AESOB Başkanı, kayıt dışı ekonominin önüne geçilebilmesi için bu ayrıntılara da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Sevimçok, vatandaşların hem kendi sağlıkları, hem ürünün kalitesi, hem de Antalya’nın ekonomisine katkısı açısından, alacakları her ürün ve gıda maddesini mutlaka esas mesleği o iş olan, işin erbabından almaları gerektiğini ve her zaman için de ilk olarak bildikleri, güvendikleri ve mesleklerine yıllarını veren esnaf dükkânlarını tercih etmelerini tavsiye etti.